De site voor hippe HSP Jongeren

Subtitle

Mannaz School MaZs

Members Area

Recent Blog Entries

Recent Forum Posts

Facebook Fanpage Box

Paypal Donation Button

Countdown Clock

Recent Videos

97 views - 0 comments
88 views - 0 comments
71 views - 0 comments
78 views - 0 comments

Recent Photos

Newest Members

Middelbare School voor Hooggevoeligen

De Mannaz School is meer dan lesboeken en examens doen.
Het gaat er om sterker worden, je potentieel ontwikkelen en je persoonlijkheid vormgeven.

Als hooggevoelige jongere leer je er vaardigheden ontplooien die je nodig hebt bij de uitdagingen die een veranderende wereld je geeft. Een volwassen wereld, die op je wacht zodra je de poort van de school achter je dicht slaat.

Hooggevoelige Leerlingen

Binnen de Mannaz school willen we bereiken dat hooggevoelige jongeren leren om met hun eigenheid om te gaan, zodat deze gave benut kan worden en de kwetsbaarheid niet leidt tot stress.

20 % van alle leerlingen op de Middelbare School is hooggevoelig. Wij hebben gemerkt dat leerkrachten daar nog steeds weinig mee bekend zijn. Onderzoek naar hooggevoeligheid is nog volop in ontwikkeling.

In vrijwel iedere klas zitten één of meer hoogsensitieve leerlingen, ook al merken leerkrachten dit niet op. Uit onderzoek blijkt dat er een kans van slechts 11 % is dat bij gedrag van een kind in de klas wordt gedacht aan hooggevoeligheid. Met andere woorden: Neem 100 hooggevoelige jongeren en verstop ze tussen andere jongeren, dan worden er maar 11 gevonden!

Als dit niet herkend wordt kan hooggevoeligheid door de leerkracht als storend gedrag worden gezien. De jongeren voelen zich op hun beurt niet serieus genomen of onrechtvaardig behandeld.

Navraag bij diverse leerkrachten leerde ons dat er veel onduidelijkheid bestaat over de term hooggevoeligheid. Men denkt soms dat het ‘iets van deze tijd is’ of dat je ’erin moet geloven’. Veel leerkrachten associëren het begrip dan ook met zweverigheid, aanstellerij of verlegen gedrag ‘waar iemand later wel overheen groeit’.

Doelstellingen

De Mannaz School geeft hooggevoelige leerlingen de kans om te ontdekken. Het ontdekken van zichzelf en de anderen op school. Het ontdekken van verantwoordelijkheid en inspraak. Het ontdekken van samenleven met anderen.

Alle leerlingen op school hebben verschillende niveaus van ontwikkeling. De Mannaz School biedt leerlingen het gereedschap om die verschillende stadia van ontwikkeling bewust te doorlopen. Als een ontdekkingsreis. Het doel van deze ontdekkingsreis is bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van de leerling. Aan de groei van deze leerling tot een zelfbewust persoon, die met levenservaring en vertrouwen de wereld tegemoet treedt.

Onze samenleving heeft behoefte aan mensen die stevig in contact staan met hun persoonlijke missie. Op een manier die van idealen verplichtingen maakt en van verplichtingen idealen.

Einstein stelde: "Kennis brengt je van A naar B. Verbeeldingskracht brengt je overal."

 

Pedagogische achtergrond van de Mannaz School

Mannaz School geeft leerlingen de kans om te ontdekken. Het ontdekken van op zichzelf studeren en het leven in een kleine huiselijke gemeenschap. Het ontdekken van zichzelf en van de anderen in de school.

Het doel van deze ontdekkingsreis is bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van de leerling. Aan de groei van deze leerling tot een zelfbewust persoon, die met levenservaring en vertrouwen de wereld tegemoet treedt.

Het belangrijkste doel van de Mannaz School is om het maatschappelijk bewustzijn onder zijn leerlingen te ontwikkelen en verrijken, hen te stimuleren in het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en te inspireren.

Mannaz School baseert zich op verschillende pedagogische en psychologische theorieën waaronder natuurlijk, ervaringsgericht en levenslang leren. Zij integreert principes van Hahn, Neill en Freinet.

Onderwijsprincipes

Bij natuurlijk leren krijgt de leerling de verantwoordelijkheid voor zijn eigen leerproces. Iedere jongere stelt zelf zijn/haar lespakket samen. Jongeren die zelf, of van wie de ouders, het belangrijk vinden dat ze examen middenjury doen, maken, samen met de docenten een planning op. Eens het engagement voor een bepaald pakket genomen is, dienen zij zich aan de planning te houden.

Afhankelijk van de gekozen ‘vakken’ worden studiegroepen gevormd. Een studiegroep kan bestaan uit 1 leerling, tot maximaal 5 leerlingen. Groepen worden bepaald per interesse, niet per leeftijd.

Welk vakkenpakket dan ook, de ervaren docenten bieden alle support en begeleiding die nodig is.

Op de Mannaz School wordt uitgegaan van de 4 principes van Hahn: lichamelijke training, expedities, projecten en dienstbaarheid aan anderen.

Mannaz School start 1 september 2011

Mannaz - Collectief huisonderwijs voor Hooggevoelige jongeren. ENIG in Vlaanderen en Europa!

Schooluren

De Mannaz School is open van 8 uur tot 17u30.
Jongeren werken met glijdende schooluren maar moeten aanwezig zijn tussen 10u45 en 16u15.

 

Doelgroep

De Mannaz School aanvaardt normaal en hoogbegaafde, hooggevoelige jongeren (12 - 18 jaar)

Leerlingen met ernstige gedragsstoornissen worden niet aanvaard.  Leerlingen met mildere gedragsmoeilijkheden worden voorwaardelijk ingeschreven.

Het aantal inschrijvingen is beperkt tot 10 leerlingen voor de hele school, waarvan er voor schooljaar2011-2012 nog 9 beschikbaar zijn.

 

Financiële bijdrage

Het schoolgeld dekt alle vaste kosten waaronder werkingskosten maar ook maaltijden en studieboeken. Bijkomende kosten zijn beperkt. Niet inbegrepen zijn de kosten voor naschoolse begeleiding, extra uitstappen en individueel schoolmateriaal.

Inschrijvingsprijs:

De inschrijvingsprijs bedraagt € 8 950

  • 1ste schijf bij inschrijving: € 2 350
  • 2de schijf voor 1 september: € 3 000
  • Daarna maandelijkse opdracht: 9 x € 400

De kostprijs mag echter geen beletsel vormen om uw kind een kans te geven op een betere toekomst. Informeer dus steeds naar wat mogelijk is.

De Mannaz School daagt je uit het beste in jezelf naar boven te halen.

Wil jij uitblinken in doorzettingsvermogen, excelleren als teamplayer en in staat zijn om zelf je eigen grenzen te verleggen?

Meld je dan nu aan voor de selectieprocedure!  Klik hier!